R A D I T E C H

радиационные технологии

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта

Гідробинт №1

Печать

Опис

Інструкція

Сертифікати

Апробація

«ГІДРОБИНТ» - перший український знеболюючий перев’язувальний матеріал із радіаційно-зшитого гідрогелю із наночастинками срібла,
відповідає європейським стандартам і вимогам Технічного регламенту України щодо медичних виробів
(державний сертифікат відповідності № UA.101.MD.3.0658-20.00 от 18.09.2020 р.)
Аналогічні пов’язки рекомендовані і застосовується у військах НАТО.

Медичні повязки ГІДРОБИНТ №1 являють собою прямокутні пластини товщиною 3-4 мм розмірами від 4х6cм до 20х30см м’якого як холодець, еластичного (пружно розтягується вдвічі), вологого на дотик матеріалу – гідрогелю високомолекулярних полімерів, радіаційно-зшитого електронно-променевою обробкою разом з упаковкою, що зумовлює їх стерильність.

На 80-90% своєї ваги такий матеріал складається з води. Все інше становлять полімери, які використовуються в харчовій промисловості + антисептик у вигляді наночастинок срібла. ГІДРОБИНТ №1 є нетоксичним, біологічно сумісним з людським тілом і не викликає жодних подразнень чи алергії.

Структурно матеріал ГІДРОБИНТу №1 є 3-вимірною сіткою з полімерних макромолекул, з комірками розміром ~ 100 нм, заповненими колоїдним розчином наночастинок срібла. Це – мікроскопічна губка, через яку досить швидко дифундують кисень повітря і розчини ліків, але яка є фільтром для хвороботворних бактерій. ГІДРОБИНТ №1 здатен вбирати воду в кількості до 150% своє початкової ваги.

Завдяки цім властивостям ГІДРОБИНТ №1 при накладанні на рану чи опік моментально знеболює за рахунок охолодження, захищає від зовнішньої інфекції і механічних впливів, вбирає фізіологічні виділення рани, в той же час пропускаючи зустрічну дифузію ліків, нанесених на зовнішню поверхню повязки.

ГІДРОБИНТ №1 значно прискорює загоєння ран і опіків завдяки бактерицидній дії на хвороботворні мікроорганізми та створенню і підтриманню в рані вологого середовища, близького до природного в тканинах людського організму. Не прилипає до ран і тому знімається абсолютно безболісно. Завдяки прозорості дозволяє контролювати стан рани не знімаючи повязки.

ГІДРОБИНТ №1 випускається в двох видах герметичної упаковки:
1) в тонких прозорих поліетиленових пакетах – термін зберігання до 6 місяців;
2) в блістерах в середині 4-шарових металізованих пакетів – термін зберігання 36 місяців.

Пов'язки виготовлюються наступних типорозмірів:

№1:    9х12 см - 100 грн
№2:  15х15 см - 200 грн
№3:  20х20 см - 350 грн
№4:  20х30 см - 500 грн

Ми продаємо пов'язки розміром 9х12 см, а решту розмірів можемо виготовити під замовлення.